Plněná masová roláda

Potřebujeme:

  • 800 g vepřové kýty
  • 150 g prorostlé slaniny (tyrolský bok)
  • 1 cibule
  • 150 g krůtí jater
  • 2 vejce
  • střapec cherry rajčat
  • olej
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. 1.Omyté a osušené vepřová kýta rozklepeme na velký plát. Osolíme a opepříme.
  2. 2.Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a umyté osušené játra. Podusíme doměkka. Nakonec přidáme vyšlehané vejce. Směs dobře promícháme a poté rozložíme na plát masa.
  3. 3.Troubu vyhřejeme na 200 ° C. Maso opatrně srolujeme a pevně převážeme nití. Roládu opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji a přendáme na vymazaný pekáč. Kolem masa rozložíme cherry rajčata a pokapeme olejem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 50 minut. Během pečení maso podléváme. Podáváme s opékanými bramborami.