Pestrý salát s grilovaným kozím sýrem

Potřebujeme:

  • 2 balení kozího sýra s plísní
  • 4 lžíce vlašských a lískových ořechů
  • 300 g směsi listových salátů (rukola, ledový salát, římský salát, lollo rosso, endivie)
  • 1 zralé avokádo

Na zálivku:

  • šťávu z poloviny citronu
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce smetany
  • mořskou sůl
  • pepř

Postup:

  1. 1.V salátové míse připravíme dresing: Smícháme citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř, nakonec zašleháme olej a smetanu.
  2. 2.Avokádo očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme ho k připravenému dresinku.
  3. 3.Kousky kozího sýra posypeme nahrubo podrcených a na suché pánvi opečenými vlašskými a lískovými ořechy. Sýry dáme pod gril vyhřátý na 190 ° C a krátce je grilujeme (jen tolik, aby se neroztekly).
  4. 4.Salát potrhaný na menší kousky smícháme s dresinkem, naservírujeme na talíř, navrch uložíme sýr. Podáváme s bagetou.