Potřebujeme:
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 stonek citronové trávy nasekané na kousky dlouhé přibližně 1 cm
- 2 lžičky zelené kari pasty
- 1 až 2 lžičky chilli pasty
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 plechovky kokosového mléka
- 200 g hub šitake
- 200 g předvařených plátků kuřecích prsou
- 1 až 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- sůl
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- nasekaná čerstvá chilli paprička (nemusí být)
Postup:
- 1.Ve velkém hrnci rozehřejeme na mírném ohni olej. Přidáme zázvor, citronovou trávu, kari a chilli pastu. Na rozpáleném oleji mícháme asi minutu. Za stálého míchání pomalu přilijeme kuřecí vývar. Přidáme lžíci třtinového cukru a vaříme 15 minut.
- 2.Do menšího hrnce dáme kokosové mléko. Vložíme do něj opláchnuté houby nakrájené na plátky. Za občasného míchání vaříme asi 5 minut, dokud houby nezměknou.
- 3.Převařená kokosové mléko s houbami vlijeme do hrnce s vývarem. Přidáme předvařené kuřecí prsa a spolu vaříme 7 až 10 minut. Nakonec ochutíme solí, limetovou šťávou a posypeme nasekaným koriandrem. V případě pikantnější verze můžeme polévku posypat čerstvou chilli papričkou.